Ma tõstataksin siinkohal pigem selle küsimuse, et miks on nii seadusandlikul kui ka ettevõtja tasemel tehtud võimalikult keeruliseks suurtes toidupoodides üle jääva (loe: realiseerimistähtajale läheneva või seda ületava) valmistoidu toimetamine kodututele (majutusasutustesse, nn supiköökidesse vms). Kas tõesti on asi ennekõike logistilises kokkuhoius, et poe jaoks on liigne kulu korraldada päeva lõpuks üle jäänud valmistoidu vedu vastavatesse asutustesse? Selle asemel investeeritakse murdmiskindlamatesse prügikastidesse, et kodutud või teised elu hammasrataste vahele jäänud ei pääseks mingil juhul sealt toitu võtma. See, et tehtud on statistikat üksikisikute või perede poolt ära visatava toidu kohta, on muidugi ehmatavate tulemustega, kuid oleksin siiski samavõrd huvitatud toidupoodide äravisatava toidu kogustest.
Ma tõstataksin siinkohal pigem selle küsimuse, et miks on nii seadusandlikul kui ka ettevõtja tasemel tehtud võimalikult keeruliseks suurtes toidupoodides üle jääva (loe: realiseerimistähtajale läheneva või seda ületava) valmistoidu toimetamine kodututele (majutusasutustesse, nn supiköökidesse vms). Kas tõesti on asi ennekõike logistilises kokkuhoius, et poe jaoks on liigne kulu korraldada päeva lõpuks üle jäänud valmistoidu vedu vastavatesse asutustesse? Selle asemel investeeritakse murdmiskindlamatesse prügikastidesse, et kodutud või teised elu hammasrataste vahele jäänud ei pääseks mingil juhul sealt toitu võtma. See, et tehtud on statistikat üksikisikute või perede poolt ära visatava toidu kohta, on muidugi ehmatavate tulemustega, kuid oleksin siiski samavõrd huvitatud toidupoodide äravisatava toidu kogustest.